Ontdek ons unieke productieproces

Hekwerk  - Productieproces

Wat u ook nodig heeft, een afsluiting of een poort, bij Hekwerk bent u zeker van een perfecte uitvoering van uw project. Dit familiebedrijf is al vier generaties actief in deze sector en heeft de nodige expertise en ervaring in huis.

Niets wordt uitbesteed, alles wordt gemaakt in een eigen atelier en smederij. Hier krijgt u meer uitleg over het productieproces bij Hekwerk, de specialist in afsluitingen en poorten voor Antwerpen en omgeving.

Alles op maat

Geen twee poorten of hekken zijn hetzelfde. Daarom is er bij Hekwerk geen beperking op breedte, hoogte, model, draaihek, schuifhek, materiaal of kleur. De kleur van uw poort of hek wordt aangepast aan uw omgeving, in alle RAL-kleuren. Alle poorten en hekken kunnen aangesloten worden op bestaande constructies of afsluitingen.

Hekwerk zorgt er voor dat uw automatische poort naadloos samenwerkt met de bestaande systemen. Al deze systemen kunnen met één zender bediend worden. Met een parlofoon of videofoon heeft u een bijkomende beveiliging van uw eigendom.

Als uw brievenbus onbereikbaar wordt door het plaatsen van een poort, levert Hekwerk een geïntegreerde console waar een brievenbus of parlofoon elegant in zijn geïntegreerd.

De tekening

Eerst komen de specialisten van Hekwerk bij u ter plaatse alles opmeten. Dan wordt een ontwerptekening gemaakt van uw hek of poort. Als die klaar is, wordt die met u besproken en eventueel aangepast. Daarna schiet het productieproces in gang en wordt uw poort of hek op maat gemaakt.

De productie

Voor de productie van uw omheining heeft Hekwerk steeds een ruime stock aan profielen, platen, sloten en scharnieren zodat de leveringstermijnen beperkt blijven. Al deze materialen zijn van de beste kwaliteit.

Het productieproces start met het maken van de onderdelen, een combinatie van klassieke ambacht en moderne technologie. Sommige stukken worden met de hand op het aambeeld gesmeed terwijl andere onderdelen met de modernste lasertechnieken worden geproduceerd.

Daarna worden alle onderdelen samen gelast en gecontroleerd op kwaliteit. De gelaste constructie wordt schoongemaakt zodat er geen bramen of onzuiverheden meer zijn.

De anti-roestbehandeling

Als anti-roestbehandeling gebruiken we twee verschillende technieken:

1. Galvaniseren

Om te galvaniseren worden alle stukken, na verschillende voorbehandelingen, volledig ondergedompeld in een bad met gesmolten zink. Dit procedé garandeert dat elke vierkante millimeter wordt behandeld met zink. Deze beschermingslaag garandeert de beste bescherming tegen roest gedurende vele jaren.

2. Metalliseren

Als het technisch mogelijk is, gebruikt Hekwerk altijd galvanisatie als anti-roestbehandeling. Maar als het hek of de poort zeer fijn afgewerkt moet worden, wordt gekozen voor metallisatie. Deze techniek wordt onder andere gebruikt bij grote platen of kleine perforaties.

Bij galvanisatie trekken grote metalen platen krom bij de hoge temperatuur, en kleine gaatjes raken verstopt door de druppels vloeibaar metaal. Maar bij het metallisatieprocedé wordt een zinkdraad in een vlam gesmolten. Deze gesmolten zink wordt op het werkstuk geblazen. Voordeel van metallisatie is dat het oppervlak zeer glad is.

Het poetsen

Na de antiroestbehandeling wordt het hek of de poort grondig gepoetst om alle onregelmatigheden er af te halen. Maar kleine oneffenheden zijn normaal bij het galvaniseren en zullen daarom niet als fouten worden behandeld.

Het lakken

De laatste afwerkinglaag is de laklaag. Wij kunnen elke RAL-kleur op het hek zetten. Voor het lakken gebruikt Hekwerk poedercoating. Deze techniek garandeert een jarenlange kleurechtheid.

Het plaatsing

Uw hek wordt geplaatst door ervaren montageploegen. Deze mensen zorgen voor heel uw project; vanaf de grondwerken, de montage, het automatiseren en het herbestraten.

Contacteer ons vandaag nog

Bij Hekwerk uit Kapellen is het hele productieproces in eigen handen. Er wordt niet  niet gewerkt met onderaannemers om te vermijden dat verantwoordelijkheden worden afgeschoven. Neem snel contact op als u meer informatie of een gratis offerte wil.